Historiek

In 1992 zag in Rillaar de eenmanszaak van Julien Heylen voor het uitvoeren van freeswerken het daglicht. Twee jaar later was de zaak dusdanig gegroeid, dat op 15 april 1994 de stap naar een naamloze vennootschap kon gezet worden. Heylen nv was een feit. Intussen was het personeelsbestand al uitgebreid tot 3 medewerkers naast Julien.

Tijdens de beginjaren werd er op conventionele manier gewerkt. In 1997 kwam dan de eerste CNC-machine en 20 jaar later is het machinepark uitgegroeid tot 8 CNC-freesmachines, 2 CNC-draaibanken, 3 draadvonkers en 1 zinkvonker. De toekomst brengt allicht de stap naar 3D-printing en 5-assige freesmachines.

Automotive is één van de belangrijkste bedrijfssectoren, waartoe Heylen nv zich richt. Zo worden talrijke onderdelen gemaakt voor ABS-remsystemen, bekabeling van wagens en ruitenwissers. Daarnaast focussen we ons ook op automatisatie op kleine schaal.

Onder leiding van Julien heeft Heylen nv zich gespecialiseerd in het vervaardigen van kwalitatieve machine- en precisieonderdelen. Er wordt voortdurend gestreefd naar een perfecte prijs, een hoge kwaliteit en een betrouwbare levertermijn met een open beleid.

Julien voert een montage uit